Sammio

Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja

Timo Jaatinen toimii Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtajana.

Metsien mahdollisuudet mukaan Green Dealiin

Euroopan komissio julkaisi keskiviikkona Euroopan vihreän kehityksen ohjelman, odotetun Green Dealin, joka hahmottelee suuntaviivoja Euroopan ilmasto- ja ympäristötoimille. Suomessa tämä puheenjohtaja Ursula von der Leyenin ensimmäinen voimannäyte jäi uutisvirrassa muiden asioiden varjoon. Tämä on harmi. Green Deal on niin suuri ja tärkeä kokonaisuus, että siitä sietää keskustella huolella ja harkiten.

Lue lisää

Saako metsäteollisuus kukoistaa Suomessa?

Tuskin koskaan ennen eduskuntavaaleja on keskusteltu näin paljon metsistä, maamme tärkeimmän luonnonvaran käytöstä ja siten myös suomalaisen metsäteollisuuden tulevaisuudesta. Vaalitenteissä on esitetty erilaisia näkemyksiä metsähakkuiden määristä, puhuttu uusiutuvasta raaka-aineesta valmistettujen tuotteiden kasvavasta kysynnästä, uumoiltu tulevia investointeja.

Lue lisää

Hyvä, parempi, WTO

Viimeiset kymmenen vuotta, alkaen globaalista rahoitus- ja talouskriisistä, ovat merkinneet erilaisten kaupanesteiden ja protektionististen toimien lisääntymistä maailmassa. Talouden kasvupyrähdyksen tuoman pienen helpotuksen jälkeen kehityssuunta on saanut jatkoa USA:n harjoittamasta kauppapolitiikasta. Siinä monenvälinen yhteisten etujen tavoittelu on korvattu aggressiivisella oman edun ajamisella.

Lue lisää