Sammio

Toimitusjohtaja, Kemianteollisuus ry

Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Mika Aallolla on mittava työkokemus työ- ja elinkeinoministeriöstä sekä Tekesistä. Koulutukseltaan hän on tekniikan tohtori.

Teollisilla investoinneilla hyvinvointia - Koronaelvytys on tuhannen taalan paikka

Suomi on pieni ja avoin markkinatalous, ja siksi vahvasti sidoksissa globaalin talouden sykkeeseen. Viennin vaikutus kytkeytyy suuressa määrin hyvinvointiin ja valtiontalouteen, sillä vientiteollisuuden kautta kertyy valtion budjetin loppusummasta noin puolet.

Lue lisää

Yrityksillä on iso rooli akuutin kriisin taittamisessa ja siitä toipumisessa

Myös koronakriisin aikana kemia on osa hyvää elämää - jopa elämän edellytys, sillä monet kemianteollisuuden tuottamat tuotteet ovat välttämättömyys yhteiskunnan normaalille toiminnalle: lääkkeet, desinfiointiaineet, liikennepolttoaineet, vedenpuhdistuskemikaalit, lannoitteet ja monet muut.

Lue lisää

Haluammeko kasvua? − vai puhummeko vain siitä?

Suomen TKI-panostukset ovat olleet laskevalla käyrällä ja laskeneet kokonaisen prosenttiyksikön vuodesta 2008. Bruttokansantuotteeseen suhteutetulla 2,7 prosentin nykytasolla olemme vielä OECD- ja EU-maiden keskiarvon yläpuolella, mutta jo jäljessä keskeisiä kilpailijamaitamme Saksaa ja Ruotsia. Tutkimus- ja innovaationeuvoston asettama 4 prosentin tavoite on kaukana horisontissa.

Lue lisää