Sammio

Pääekonomisti, Metsäteollisuus ry

Maarit Lindström toimii Metsäteollisuus ry:n pääekonomistina.

Heikkenevä suhdanne näkyy jo metsäteollisuuden arjessa

Mekaanisessa metsäteollisuudessa ja erityisesti levyteollisuudessa käydään parhaillaan keskusteluja tuotannon sopeuttamisesta. Kaikki vaneria Suomessa valmistavat yritykset ovat ilmoittaneet tuotannon rajoituksista tai yt-menettelyistä. Kuluneen vuoden aikana metsäteollisuuden toimialoilta on kuultu uutisia suunnitellusta paperikoneen sulkemisesta Raumalla ja sahatavaran heikosta markkinatilanteesta johtuvista lomautuksista esimerkiksi Lappeenran

Lue lisää

EU:n kilpailukykypolitiikka tarvitsee lisää uskottavuutta

Kun EU-vaalit lähestyvät, ekonomisti muistelee mielellään unionin strategioita ja niiden tavoitteita. Muistatko vielä vuosien 2000–2010 Lissabonin strategian, jonka tavoitteena oli tehdä unionista maailman kilpailukykyisin talous?

Lue lisää

Vastuullinen talouspolitiikka poikii kestävää kasvua

Metsäteollisuuden hallitusohjelmatavoitteissa perätään vastuullista talouspolitiikkaa. Miksi? Siksi, että metsäteollisuus on suomalaisen hyvinvoinnin mahdollistaja, viennin veturi ja tärkeä osa kansantalouttamme. Kannamme vastuuta koko maan talouden pitkän aikavälin hyvinvoinnista ja edellytämme sitä myös julkiselta sektorilta.

Lue lisää