Sammio

Toimitusjohtaja, eurooppapatenttiasiamies, Boco IP

Karri Leskinen on patenttitoimisto Boco IP:n toimitusjohtaja ja eurooppapatenttiasiamies. Hän toimii aktiivisesti asiakkaiden IPR-strategian suunnittelussa ja implementoinnissa. Lisäksi hänellä on vahva kokemus patentteihin liittyvistä riita-asioista.

Tulevaisuutemme on TKI-toiminnan varassa – toimia tarvitaan nyt!

Elämme aikaa, jolloin teknologian kehittyminen on nopeampaa ja vaikutus yhteiskuntaan suurempaa kuin ehkä koskaan aiemmin. Samaan aikaan Suomi on jäänyt pahasti kilpailijamaiden vauhdista, kun verrataan julkista tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan (TKI) rahoitusta. Suomen tulevaisuus on vaarassa, jos panostusta TKI-toimintaan ei aloiteta nyt.

Lue lisää

Patenttijärjestelmä – kehityksen este vai kiihdyttäjä?

Patentit estävät nopeasti kehittyvien teknologioiden laajan hyödyntämisen. Patentit pitäisi kieltää vapaan kehityksen esteinä! Joskus kuulee vielä edellä mainittuja kommentteja kärkevämpiäkin mielipiteitä patentoinnista. Etenkin softateollisuus tuntuu monesti olevan patentointia vastaan. Onko tällaisissa väittämissä mitään perää? Onko patentti siis kehityksen este vai kiihdyttäjä?

Lue lisää

Hippunen kansallista innovaatiostrategiaa

Kun kansallisen innovaatiostrategian valmistelutyön ohjausryhmä luovutti 12.6.2008 esityksensä elinkeinoministeri Mauri Pekkariselle, koko innovaatiokenttä oli innoissaan. Nyt tuosta strategian julkistamisesta on kulunut 10 vuotta – mikä on uudistunut?

Lue lisää