Sammio

Osakesalkunhoitaja, Säästöpankkiryhmä

Johan Hamström on Kauppatieteiden maisteri ja Säästöpankkien Varainhoidon osakesalkunhoitaja. Hamström menestyi parhaana suomalaisena Eurooppa-osakkeiden salkunhoitaja -sarjassa Citywire Nordic Awardseissa 2019. Hamströmin kynästä syntyy monipuolista pohdintaa sijoittamiseen, talouden hallintaan ja vaurastumiseen liittyen. Hänen sydäntään lähellä ovat perhe, luonto, liikunta, moottoriurheilun kuninkuusluokka F1 ja tietysti sijoittaminen.

Toivatko sijoittajat ysärin takaisin? Tylsillä neuvoilla järki käteen

Tiedätkö mikä on nopein ja helpoin tapa ansaita valtavasti massia? Päivätreidaaminen! Eikö osakkeissa ole riskiä? Osakkeet ovat varma veto, kaikkihan sen tietää. Jos syntyy ongelmia, keskuspankkiirit käynnistävät rahanpainokoneet. Eikö tähän tarvita kokemusta? Ei, vanhat äijät eivät ymmärrä nykymaailmasta mitään, katsokaa vaikka Warren Buffettin touhua.

Lue lisää

Epävarmuus – sijoittajan todellinen ystävä

Jos Twitter-uutisvirtaani on uskominen, kauppasodan luoman epävarmuuden johdosta maailmantalous on kovaa vauhtia syöksymässä kohti lamaa. Epävarmuus tulevasta on käsin kosketeltavaa.

Lue lisää

Kannattaako sijoittamisessa peesata tähtijohtajaa?

Pohjois-Amerikkalaisen rautatieyhtiö CSX:n markkina-arvo nousi 9 miljardia (+23%) sinä päivänä, kun markkinoilla liikkui huhu, että Hunter Harrison on ehdolla yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi. Rautatiepiireissä legendaksi noussut Harrison oli viisikymmentä vuotta kestäneen uransa aikana tehnyt ihmeitä kolmessa suuressa rautatieyhtiössä. Aktivisti-sijoittaja ja CSX:n ”suuromistaja” Mantle Ridge oli vakuuttunut, että legendan käsittelyssä yhtiön m

Lue lisää