Sammio

Säästöpankin pääekonomisti, Säästöpankkiryhmä

Henna Mikkonen on Säästöpankkiryhmän pääekonomisti ja kauppatieteiden maisteri, CFA. Maailmantalouden ja Suomen talouden seuraamisen lisäksi hänen sydäntään lähellä on ihmisten taloudellinen hyvinvointi. Mikkonen kokee onnistuneensa erityisesti silloin, kun pystyy tuomaan talousasiat lähemmäksi ihmisiä.

Työnteko eläkkeellä – pakkopullaa vai mielekkyyttä elämään?

Niin omat kuin kavereidenikin vanhemmat ovat siirtyneet viime vuosina eläkkeelle, kukin vuorollaan. Kun olen heidän kanssaan jutellut, valtaosa on odottanut eläköitymistä innolla. Yleensä toiveena on ollut siirtyä eläkkeelle mieluummin aiemmin kuin myöhemmin. Toisaalta olen törmännyt myös muutamaan ”supersenioriin”, jotka ovat jatkaneet työntekoa eläkeiän täytyttyä.

Lue lisää

Talousuutiset koskettavat kaikkia, mutta tarvitseeko niihin reagoida?

Pääekonomisti Henna Mikkosen mukaan oman talouden voi pitää muutamilla vinkeillä priimakunnossa, vaikka talousuutisia ei niin paljon seuraisikaan.

Lue lisää

Elä hetkessä – vai sittenkin vähän tulevaisuudessa?

Carpe diem, elä hetkessä! Tämä on yksi paljon käytetyistä elämänviisauksista, joka neuvoo meitä tarttumaan hetkeen ja uskaltamaan elää just nyt. Neuvon viisaudesta on vaikea olla eri mieltä. Mutta talousasioiden osalta se ei kuitenkaan ole välttämättä paras neuvo.

Lue lisää