Sammio

Vastuullisen sijoittamisen asiantuntija, Säästöpankki

Anna Varpula on vastuullisen sijoittamisen asiantuntija Säästöpankkien varainhoidossa ja koulutukseltaan maa-ja metsätaloustieteiden maisteri. Rahoitusta hän on lukenut sivuaineena sekä Lontoossa MBA-tutkintoa suorittaessa. Annalla on vajaan kahden vuosikymmenen kokemus rahoitusalalta niin kotimaasta kuin ulkomailta.

Voiko ilmastonmuutoksen hillitsemiseen sijoittaa?

Kiertotalous ja vastuullinen kuluttaminen ovat merkittävissä rooleissa kestävän kehityksen edistämiseksi ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Yksilön ja yhteiskunnan valinnoilla on väliä. Jokainen meistä voi löytää itselleen sopivan tavan olla mukana edistämässä kestävää kehitystä. Myös sijoittajan on mahdollista tukea näitä teemoja - kaikkea ei tarvitse muuttaa kerralla, mutta jo pienin askelin voi saada aikaan muutosta.

Lue lisää

Sijoittaja, oletko vastuullinen? Useat huomioivat ympäristön ja ihmiset

Pitkä matka on tultu eettisestä sijoittamisesta sijoitusten tuotto/riski-profiilin parantamiseen tähtäävään vastuulliseen ja kestävään sijoitustoimintaan. ESG-tekijöiden (Environment, Social, Governance) huomioiminen sijoituspäätöksissä on yksi tapa toteuttaa vastuullista sijoittamista eli sijoittaja huomioi taloudellisten lukujen lisäksi ympäristöön, sosiaalisiin tekijöihin ja hyvään hallinnointiin liittyviä asioita.

Lue lisää